luni, 12 ianuarie 2015

Jurnal de concediu - Partea III: Jaful

Bună ziua Doamnelor şi Domnilor!
După cum, probabil, v-aţi obişnuit din emisiunile noastre anterioare şi azi vom vorbi despre un caz tulburător de infracţionalitate casnică. Din păcate, nu este vorba de o situaţie izolată, astfel de tragedii fiind din ce în ce mai frecvente în casele noastre, mai ales în această perioadă. Mă refer, desigur la jafurile din bucătărie.
Vom analiza, în continuare, un astfel de caz în încercarea de a construi profilul infractorului. Aşadar, să începem...
Totul s-a petrecut în bucătărie. După dezordinea produsă, putem specula că făptaşul a fost în mare grabă. Dacă ne îndreptăm atenţia către frigider, cel dintâi afectat de furia răufăcătorului, observăm urme clare de efracţie pe mânerul frigiderului. În mod deloc surprinzător, în interiorul frigiderului nu mai găsim mare lucru. Puţinul care a rămas constituie o dovadă incontestabilă a înverşunării de care a dat dovadă ticălosul.
Criminalul şi-a direcţionat, mai apoi, atenţia spre masă, unde observăm rămăşiţele unei franzele. După felul în care sunt dispuse bucăţele de pâine, deducem că hoţul a început să taie pâinea cu cuţitul, dar, la repezeală, se pare că a renunţat repede, recurgând, în final, la a rupe animalic pâinea cu unghiile şi cu dinţii.
Uitându-ne la starea sertarelor din bucătărie, ne dăm seama că infractorul a căutat în zadar o furculiţă curată. Văzând că nu are sorţi de izbândă autorul jafului s-a folosit de un scaun pentru a ajunge la vârful stive de vas murdare, unde se pare că a zărit ceea ce căuta. Urmele de pe farfurie, ne indică faptul că, la momentul producerii tâlhăriei, acolo se afla o furculiţă. Delicventul reuşeşte, într-un final, să desprindă furculiţa de farfurie folosindu-se şi de cealaltă mână şi de picior.
Aici, şirul de indicii se termină, la fel ca şi timpul alocat emisiunii noastre. Ne despărţin, nu înainte de a ne ţine de promisiune, şi anume de a vă prezenta profilul infractorului în cauză. Deci, avem de a face cu un bărbat, cu vârste cuprinse între 1 an şi 70 ani aflat în concediu sau vacanţă, în preajma unui meci sau a unei emisiuni favorite la televizor.
Vă mulţumim pentru atenţia acordată şi, ca de obicei, vă aşteptăm pe data viitoare cu noi perspective asupra minţilor atroce dar creative şi despre umilinţa imoralităţii!

Emisiune sponsorizată de Stirile de la ora 5.

Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu